• Kiia-Bettina

Aloita

Päivitetty: 10. joulu 2019

Maanantaini alkoi koko viikon suunnitelmalla. Jokaiselle päivälle oli jotain mitä piti aloittaa tai vain tehdä loppuun.On sanottu että aloittaminen on vaikeinta. Mielestäni jo asioiden miettiminen helpottaa niiden tekemistä ja aloittamista (tarkoitan isompia suunnitelmia ja tavoitteita, mutta miksi ei pienissäkin). Nimenomaan pienissä asioissa kannattaa olla päivämäärä milloin tietyt asiat pitää olla tehtynä. Isommissa asioissa auttaa yleensä näkemään, mitä kaikkea pitää saada tehtyä ennen kun se on tehty.Kamppailen vieläkin tämän asian kanssa. Minun ongelmani ei ole niinkään asioiden aloittaminen, mutta niiden loppuun vieminen on vaikein osuus. Aikaraja ei auta tässä, koska jotain aina tulee ja siirrän sitä loputtomiin kunnes ärsyynnyn itseeni ja teen sen. Minun aikarajani on oltava enemmänkin, että ’’tässä on viisi tuntia aikaa istua ja tehdä kaikkea’’ ja se on minun ns. aikarajani.


Tämä onkin enemmän henkilökohtaisissa asioissani, esim. yhteydenotot. Mielestäni on tärkeä muistaa miltä tuntuu kun onnistuu ja saa tehtyä kaiken. Mitä enemmän tekee, sitä enemmän hyviä kokemuksia saa.


Olen itse huomannut, että pienet asiat (kuten nopea vastaus sähköpostiin) jää häiritsemään ja stressaamaan. On aina näitä pieniä ja nopeita asioita jossa menee 3 minuuttia hoitaa, jotka on vain hoidettava. Teen itse ne aina aamuisin ensimmäisenä. Silloin voin keskittyä isompiin asioihin koko päivän.


TO DO –listoihin olen aivan koukussa. Ne auttaa itsenäni näkemään ja hahmottamaan kaiken tehtävän. Listaa katsoessa ei tarvitse miettiä ’’mitä pitikään tehdä’’, voin katsoa sen listasta ja jos tulee jotain lista odottaa minua myöhemmin valmiina.Jokaisella on omanlaisensa tapa tehdä näitä asioita ja saada aivot oikeaan moodiin, jotta asioita saa tehtyä. Onko sinulla hyviä vinkkejä tähän? Vai saatko vain asioita paljon aikaiseksi?


-KiiaBettina
18 katselukertaa0 kommenttia