• Kiia-Bettina

Hyvät kuvat ovat tarkkoja, eipäs!

Päivitetty: 20. joulu 2019

Valokuvaukseen on olemassa ’’klassisia sääntöjä’’, joissa opetetaan mikä tekee kuvasta hyvän tai huonon. Samalla tavalla kuin maalaus taiteessa.


Nämä ohjeistukset ovat sellaisia, jos niitä seuraa niin saa hyviä kuvia.


Yksi ohjeistus on, että kuvien pitäisi olla tarkkoja. Muotokuvissa silmät on oltava tarkat ja kuvan kohde pitäisi olla kokonaan tarkka.


Mutta (niin kuin aina)


Ei aina!


Joskus epätarkka kuva vain toimii ja antaa kuvalla uuden ulottuvuuden kuvalla ja fiiliksen.Joskus kuvien on oltava tarkkoja kuten vaikka urheilukuvat (näissäkin on poikkeus sääntöön), informatiiviset tuotekuvat tai muotokuvat joiden tehtävä on olla informatiivinen.


Jos kuva toimii hyvin epätarkkana, niin häiritseekö epätarkkuus?


Yleensä onnistuneet epätarkat kuvat ovat vähän vahinkoja. Kannattaa siis jättää epätarkat kuvat muistikortille ja vasta tietokoneella arvioida onko kuva onnistunut.Oikeasti epätarkkojen kuvien ongelmana on se, että mikäli kuvaat kuvauksessa kaikki kuvat epätarkkoina, niin kaikki kuvat on epätarkkoja. Joten kannattaa olla varma mitä tekee silloin.


Kuvia voi epätarkentaa Photoshopissa blur gallerian kautta. Olen itse käyttänyt niitä joskus, mutta jälki ei ole niin hyvä kuin suoraa kuvattuna, joten vielä minulla ei ole täydellistä ohjeistusta tähän.


Itse ajattelen, että mene onnistunut kuva edellä (ja mitä asiakas toivoo).


Kiitos ihanalle mallille Katariinalle

Meikin ja tukan tähän loihti Anna Nuutinen


-KiiaBettina
26 katselukertaa0 kommenttia