• Kiia-Bettina

Kehittyminen

Välillä tulee pitkiä, ehkä jopa epätoivoisia hetkiä, tuntuu ettei oma jälki tyydytä sitä mitä haluaisi. Tuntuu myös, ettei oikein osaa kuvata sellaista mitä haluaisi tai kuvat ei oikein onnistu.


Olen monet kerrat käynyt näitä läpi. Yleensä tämä tarkoittaa kehittymistä. Tyytymättömyys omaan työnjälkeen ja ärsytys siihen, ettei taso ole tarpeeksi hyvä kielii siitä, että kehittyy ja on aika päästä uuteen kappaleeseen.Tyytymättömyyden tunne on yleensä välitila, joka lähtee kun huomaa mistä kiikastaa tai alkaa saamaan onnistumisia.


Itse olen käynyt tämän läpi studiovalaistuksessa. Itselleni tulee aina niitä suosikki välineitä, joita tykkää ja osaa käyttää todella hyvin. Välillä kangistuu omiin tapoihin ja jälki alkaa kyllästyttämään.


Kunnes löytää uuden kivan jutun, mikä miellyttää omaa silmää ja taitotasoa on kokeiltava eri juttuja.

Itse katson Youtubesta videoita, josta voi oppia valaisusta ja kuvan käsittelystä konkereettisesti. Katson näitä epätasaisen tasaisesti. Tuntuu välillä, että on todella vaikea löytää hyödyllistä ja uutta tietoa sieltä, joten en seuraa ketään suoranaisesti. Klikkailen vain eri videoita, mikäli tuntuu, etten ole löytänyt uusia kikkailuja kuvankäsittelyyn.Joskus tarvitsee vain inspiraatiota ja uusi näkökulmia katsoa asioita. Tyytymättömyys omaan työnjälkeen ei välttämättä liity välineistöön tai omaan osaamiseen, enemmänkin uuden löytämiseen.


Valokuvaukseen voi yhdistää eri asioita nykyään kuvankäsittelyllä todella helposti. Inspiraatiota voi hakea elokuvista, muusta taiteesta, kirjoista tai mitä ympäriltä löytyy.


Siitäkin olen kirjoittanut jo blogi postauksia luovuudesta ja inspiraatiosta, lisää löytyy täältä ja täältä


On olemassa sanonta: Tyytyväisyys tappaa kehityksen.


Tämä on hyvä pitää mielessä.


-KiiaBettina

7 katselukertaa0 kommenttia