• Kiia-Bettina

Koira mukana kuvauksissa

Päivitetty: helmi 19

Sain mahdollisuuden kuvata ihanan Maurin ja Roosan kanssa. Mauri on alle vuoden ikäinen ranskanbullgokki. Pirteä, energinen ja leikkisä Mauri on aivan ihana luonteeltaan. Roosan kanssa olen kerran aikaisemmin kuvannut ja häneltä löytyy kuvauksista kokemusta enemmän kuin Maurilla.Kuvatessa eläimen kanssa pitää varautua hyvin. Maurille oli herkkuja, lempilelu ja vesi astia mukana. Taukoja kuvauksen aikana pidettiin useasti ja kerran käytiin pihalla asti.


Tärkeää on muistaa siivota lattia, jos tiloihin tulee pentu. Pennut saattavat haistella ja maistella kaikkea ja olla hyvin vikkeliä liikkeissään. Kannattaa myös nostaa rikkoutuvat esineet ylös tai toiseen tilaan.


Aluksi annoin Maurin tutustua tiloihin ja tutustua minuun, jotta ei alkaisi pelätä tai säikähtäisi (tosin tästä ei ollut huolta). Ikinä ei kuitenkaan tiedä miten eläimet reagoivat.


Kuvatessa mallin pitää jaksaa olla kärsivällinen ja pitää yllä kuvauksellisuutta, vaikka eläin tekisi mitä. Aluksi Maurin kiinnostus riitti käden heilutteluun ja ääntelyyn, mutta jossakin vaiheessa sekin alkoi kyllästyttää. Koira alkaa olemaan välinpitämätön ja etsii muuta tehtävää tai rimpuilee sylistä pois. Tämän jälkeen voi kaivaa herkkuja tai lelun, jotta mielenkiinto pysyy kameran suunnassa. Tärkeä on päästää purkamaan energiaa ja antaa taukoja. Jos omistaja ei ole mukana itse kuvassa hän pystyy paremmin pitämään eläimen mielenkiintoa yllä kuin tuntematon valokuvaaja, koska hän seuraa tätä enemmän ja tuntee lemmikkinsä.Varaudu suht suureen määrään kuvia!Jo kahden ihmisen kuvaamisessa on omat vaikeudet, koska aina samaan kuvaan ei onnistu molemmilta hyvät ilmeet. Minkä tahansa eläimen kanssa on omat haasteet ja pennun kanssa varsinkin.

On hyvä muistaa, että vanhempien koirien kanssa kuvaaminen on erilaista kuin pennun. Vanhempi koira saattaa olla rauhallisempi ja koulutetumpi ja näin ollen kärsivällisempi.


Jokainen koira on kuitenkin yksilö ja omistaja tuntee sen parhaiten.


Kannattaa kysyä vinkkejä omistajalta: tunnistaako koira joitain sanoja tai tykkääkö jostain äänistä, saanko hänet innostumaan lässyttämisellä tai korkeilla äänillä, riehaantuuko koira helposti eli onko parempi pysyä kuvauksissa rauhallisena.


Yleisesti eläimen kanssa kuvatessa, joka on liikkuvainen kannattaa pitää suljinaika mahdollisimman nopeana, aukko melko pienenä ja valaisu tehdä mahdollisimman laajalle. Suljin ajan ollessa ’’nopea’’ ei haittaa vaikka eläin liikkuu ja aukon kannattaa olla aika pieni, jotta terävyys alue pysyy myös pidempänä. Isommassa valo kiilassa on helpompi kuvata eikä tarvitse miettiä osuuko valo oikeaan kohtaan ja oikealla tavalla. Tämä helpottaa kuvaustilanteessa mikäli eläin liikkuu paljon ja on aktiivinen, näiden ollessa ns. isoilla arvoilla ei tarvitse murehtia valon ja tarkennuksen osumista kohdilla ja voi vain kuvata.


Näiden vinkkien myötä täytyy myötää, että itse tein juuri päinvastoin.Oletko kuvannut jonkun eläimen kanssa?

Tapahtuiko jotain hassua?


Jätä kommentti! Olisi hauska kuulla tarinoita :)


-KiiaBettina

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki