• Kiia-Bettina

Miksi kuviin kannattaa panostaa?

Ihmisten kuvalukutaito on parantunut huomattavasti viime vuosi kymmenillä. Nykypäivänä jokainen kuvaa ja lähes jokainen julkaisee tai jakaa ottamiaan kuviaan jossakin. Joten jokainen katsoo omia kuviaan kriittisemmin ja yrittää parantaa niitä.


Jos mietitään SOMEssa tehtyä markkinointia, niin hyvä kuva on edukseen. Monia kuvia katsotaan hyvin lyhyen aikaa, joten erottautuminen on tärkeää, niin tekstillä kuin kuvalla. Mainoksissa, tarjouksissa, esittelyssä on lähes aina kuva osana tekstiä, joten kuvan ja tekstin on hyvä tukea toisiaan ja kertoa lisää.


Sanotaan, että yksi kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Jos laitetaan tuhat kuvaa vierekkäin, niin kuvan on todella kerrottava enemmän kuin tuhat sanaa, jotta viesti kuvassa tulee esiin tai kuva edes erottuu. Teksti taas antaa lisätietoa kuvasta ja syventää asiakasta tässä.


Kuviin kannattaa siis panostaa.


Älä ala-arvio itseäsi siinä, etteikö sinun pitäisi näkyä yrityksesi kuvissa tai työntekijöiden? Varsinkin, jos olet yksityisyrittäjä tai teet asiakaslähtöistä työtä näy asiakkaillesi.Itse valokuvaan ja otan, ainakin omasta mielestäni hienoja kuvia muista, silti Instagramin suosituimmat kuvat ovat minusta itsestäni. Oma näkyvyys myös auttaa minun tunnistettavuudessa eikä asiakas näe minua ensimmäistä kertaa, kun tapaamme kuvauksen merkeissä. Asiakkaani on jo vähän niin kuin tutustunut minuun mahdollisesti SOMEssa ja nettisivujeni kautta.


Oma kuvissa kannattaa olla oma itsensä, on se sitten yrittäjä persoonasi. Muotokuvaus on sinusta, joten kuvasta on hyvä tulla semmoinen tunne, että tässä minä olen. Lisää vinkkejä muotokuvauksiin löytyy täältä ja tästä.Tuotteista ja toimitiloista kannattaa ajatella samalla tavalla. Moni etsii jo tietoa paljon ennen, kun laittaa viestiä tai kyselyä ostamisesta, joten kannattaa miettiä miten pystyy madaltamaan ostopäätöksen tekemistä. Tieto ei tässä tapauksessa lisää tuskaa, vaan helpottaa sitä. Kuvat toimitiloista ja tuotteista kertovat mahdolliselle asiakkaalle minkä näköiseen paikkaan on tulossa. Tuotteissa monesti muistan miltä jokin näytti, mutten nimeä, joten jossain tilanteessa kuvat ainakin itseäni helpottavat ostopäätöksen tekemisessä, koska näen mitä ostan.


Muistakaa, että jokainen pienikin yksityiskohta antaa vihiä omasta brändistä.


-KiiaBettina5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki