• Kiia-Bettina

Miten valita oikea kuvaaja?

Päivitetty: helmi 24


Kuvaajia on erilaisia ja kaikki työskentelevät eri tavalla. Muutama vinkki, mistä tietää onko kuvaaja sinulle oikea.  1. Ota kuvaaja, jonka tyylistä tykkäät. Valokuvaus on luovan alan työtä ja asioiden näkemistä, jokainen on yksilö, joten jokainen työskentelee eri tavalla, välineillä ja omilla vahvuuksillaan.

  2. Katso kuvaajan tyyliä, onko se linjassa Sinun yrityksen kanssa. Jos etsit oikeaa kuvaajaa yrityksellesi, niin mieti yrityksen värimaailmaa ja tyyliä, onko se luonnollinen vai informatiivinen? Kuvaako kuvaaja tunnetta vai tuotteita?

  3. Onko kuvaaja erikoistunut johonkin, joka on linjassa yrityksen tai sinun kiinnostuksen kohteisiin? Tämä tuntuu, ehkä hassulta, mutta mikäli otat omakuvia on tärkeä, että henkilökemiat toimivat, yhteiset kiinnostukset auttavat tässä.

  4. Mieti mitä haluat siis kuvilta ja voiko kuvaaja toteuttaa sen? Uskon, että hyvä kuvaaja voi tehdä melkein mitä vain, mutta se ei välttämättä tee kuvaajasta oikeaa sinulle tai sitten juuri tekee.

  5. Mieti hintaa ja budjettia, katso myös mitä valokuvaaja tarjoaa sinulle, onko siellä mitä kaikkea otettu huomioon, ennakoiko kuvaaja tarpeitasi jotenkin vai mitä kaikkea tarjous sisältää?

  6. AikatauluSOMEn kautta saa hyvin rakennettua kuvaa ihmisistä töiden takana, joten jos joku tuntuu just semmoiselta mitä etsit, niin hän on todennäköisesti oikea sinulle!


On ihana lukea tarinoita, jossa ihmiset kertovat kuvaus kammoistaan ja kuinka ovat saaneet hyvät kuvat ja kammo on kadonnut hyvällä kokemuksella.


Pienetkin asiat (esim, oma fiilis ja pukeutuminen ) saattavat vaikuttaa onnistuneeseen loppu tulokseen ja näitä mietitään kuvauksessa.


-KiiaBettina

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki