• Kiia-Bettina

Oikea ongelma luovuuden takana

Päivitetty: 12. tammi 2020

Ihmiset tuntuvat tekevän kaikkein luovimpia ratkaisuja juuri paineen alla, kun on pakko keksiä jotain. Toisaalta jotkut ajatukset tulevat vahingossa, juuri silloin, kun et ajattele asiaa olenkaan.


Luovuuden ja uusien ideoiden keksiminen ei ole välttämättä se ydin ongelma. Vaikeinta niissä ideoissa on toteuttaminen.Itselläni on ideointi vihko, johon kirjaan kuva ideoita. Siellä on monta ideaa, jota en ole toteuttanut syystä tai toisesta toteuttanut. Suurin osa niistä on jäänyt toteuttamatta, koska keksi syitä miksi niitä ei voi toteuttaa. Joskus ajattelen, että annan niille aikaa (joka tarkoittaa sitä, että ne unohtuvat).


Luovuus tarkoittaa yleensä sitä, että kehitetään jotain uutta.


Luovat ideat ovat yleensä erilaisia ja uusia. Se tarkoittaa sitä, ettei niitä ole kokeiltu eikä testattu eli kukaan ei tiedä miten se toimii tai otetaan vastaan esim. Nokialla oli kosketusnäyttö idea, jonka Apple lopulta toteutti. Ainoa tapa tietää toimiiko joku, on kokeilla sitä. Jos sinä et kokeile, joku muu keksiin sen ja toteuttaa. Tai voit parantaa ideaa viemällä sitä ajatusta muutaman askeleen pidemmälle ja innostu siitä aidosti.


Yksinyrittäjillä on tässä etuoikeus. Jos keksit uuden idean: tuotteen tai uuden toimintatavan mikä voi helpottaa elämää tai johonkin uuden tuotteen voit alkaa toteuttamaan sitä, jos itse päätät niin.


Kunhan et ala rajoittamaan itseäsi, uskot tähän ideaan ja laitat siihen aikaa ja ehkä rahaa. Uudet ideat eivät välttämättä ensimmäisellä kerralla toimi ja mitä suurempi ajatus sitä suurempi riski yleensä.


Itse rajaan itseäni omissa ideoissani paljon, on se sitten: raha, aika, usko, vaikeaa, opettelua, haastavaa, testaamista tai kehitystä. Kaikkein vaikein asia on se aloittaminen, miten toteuttaa sen asian.


Tärkeintä on olla suunta tekemiselle, ehkä jopa suunnitelma tai intohimo tekemiseen.Pienet muutokset tai ideat tuntuvat joskus todella turhista, mutta monta pientä tehokasta muutosta voi juuri mullistaa elämän ja jossain vaiheessa voit huomata tehneesi isonkin muutoksen.


Parhainta muutoksissa on se, jos eivät tunnu hyvältä ei tarvitse jatkaa tai tehdä sitä. Joskus niistä syntyy uusia ideoita ja ajatuksia.


Epäonnistuminen on sallittua, mutta kuka meistä tykkäisi siitä tai haluaisi sitä? Juuri ne ei toimivat asiat ja epäonnistumiset kehittävät meitä ajamaan asioita parempaan.


-KiiaBettina
21 katselukertaa0 kommenttia