• Kiia-Bettina

Osa ihon käsittelystä

Olen puhunut tästä Instagramin puolella ja saanut viestejä aiheeseen liittyen.


Olen tehnyt blogissani postauksen, mitä kuvauksen jälkeen tapahtuu, jossa hiukan sivuutan tätä aihetta. Postaus löytyy täältä.


Yleensä sekotetaan kuvan käsittelyn sisältävän kaikenlaiset asiat. Usein editointi tarkoittaa yleistä kuvan korjailua, kun tääs rethouching/retusointi tarkoittaa enemmän korjauksia kuvaan tai kuvanrakentamista.


Käsittelyyn kuuluu yleensä: iho, hiukset, taustan korjailua tai kuvan rakentamista.

Itse en korjaile kenenkään kasvoja tai kehoa tavallisissa potreteissa.Mutta, miksi minä teen sitä:

  • Henkilökohtaisesti tämä riippuu kuvasta ja sen käyttötarkoituksesta. Kuvissa en näe heidän näppyjä tai epätasaisen sävyistä iho. En ole meikkaaja-maskeeraaja, joka yleensä korjailee näitä kuvauksia varten ja vaikka olisikin kaikkea ei välttämättä saa piiloon.

  • Nykyään kamerat ovat niin tarkkoja ja tietokoneen näytöltä näet jopa yksittäiset hiukset.

  • Ihossa on paljon epätasaisia sävyjä ja vanhan ihottuman merkkejä jossa iho on jo korjaantunut yms. Niiden korjailu vain rauhoittaa kuvaa ja saa viestin paremmin perille.

  • Kuvien retusointi saa kuvan parhaimmaksi mahdolliseksi, se tuo mahdollisuuksia, mitä kuvauksessa ei aina ole mahdollista. Joku voi sanoa, että kuva on täydellinen jo sellaisenaan ja se voi ollakkin. Usein huomaan kuvan käsittelyn ja/tai korjailun vievän kuvan uudelle tasolle.

Hyvin tehdyn retusoinnin ajatus on, ettei kuva edes näytä käsitellyltä. Sitä on vain helppo katsoa.


MUAH Tiina Willman Mallina: Siru


-KiiaBettina
22 katselukertaa0 kommenttia