• Kiia-Bettina

Luonnokset

Kuuntelin podcast jaksoa (nyt en muista mikä podcast oli kyseessä) ja vieras kertoi, että hänen on tehtävä työstään valmiiksi 70%. Muuten se ei tule valmiiksi ollenkaan.


Jäin pohtimaan tätä, että kuinka eri tavalla me kaikki työskentelemme ja kuinka erilaisia tapoja käytämme tai tarvitsemme.


Itselläni kirjoittamisen on edettävä aika pitkälle tai kirjoitan otsikot ylös. Kirjoittamisessa minun on kirjoitettava tekstin heti, jotta saan tekstin valmiiksi, muuten siihen on hankala palata. Tai kirjotan otsikon ylös ja teen tekstin myöhemmin valmiiksi, mutta tässäkin monesti alkuperäinen ajatus on muuttunut.


Huomaan SOMEn ja blogin kanssa, etten pysty ajastamaan pitkälle tekstejä ja postauksia. Jotenkin en osaa enää palata siihen aiheeseen samalla tavalla ja osaa keskustella siitä. Haluan kuitenkin jakaa aiheesta ja pystyä keskustelemaan tekstistä ilman, että täytyy mennä muistelemaan sitä.Kuvien kanssa minun on annettava taas aikaa. Aikaa levätä ja tietyllä tavalla unohtua.


Tämä ehkä johtuu siitä, että silmät väsähtävät ja sokaistun kuville. Siinä yleensä ne virheet tulevat. Lisäksi tallentamisessa on monta kohtaa myös ja väsyneenä olen monesti joutunut uudestaan ja uudestaan tallentamaan kuvia. Kuvissa työskentelen tosin vaihtelevasti kokonaisuuksien ja yksittäisten kuvien kanssa. Yksittäisten kuvien kanssa on vapaampaa kokeilla ja katsoa mikä toimii. Niissä yleensä työstän kuvia pitkälle. Siinäkin annan kuvien levätä päivän ennen kun katson uudestaan. Kokonaisuuksissa on tärkeä mielestäni pysyä jotenkin johdonmukaisena, joten teen pieniä muutoksia ja menen kuvien välillä edestakaisin.Tajusin myös, että minulla on paljon ns. pöytälaatikko materiaalia valokuvista, joita kukaan ei näe tällä hetkellä enkä tiedä mitä niillä tekisi. Olisi ihana käydä jonkun kanssa kaikki kuvat läpi ja kuunnella heidän ajatuksiaan siitä. Antaa jonkun katsoa kaikki kuvat (niin hyvät kuin huonot) ja antaa kertoa mielipiteensä niistä.


Miten sä työskentelet? Kaikki heti valmiiksi vai ensin pöytälaatikon kautta? Mitä ajattelet omista luonnoksistasi?


-KiiaBettina

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Here you can send me an email,

so we can talk more!

I write

a blog

Tips for both side

of the camera!

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

©Kiia-Bettina 2020

Tietosuojaseloste

Use of Cookies