• Kiia-Bettina

Suosikki valokuvaajiani

Tämä postaus on valokuvaajista joita seuraan ja joiden kuvista tykkään.Listassa on paljon hyvin tunnettuja valokuvaajia. Nimet eivät ole missään järjestyksessä.

(Nimet ovat sinisenä, jotta pääsette suoraa nettisivuille)


· Herb Ritz (Kauniita mustavalkoisia kuvia ja muotokuvia. Olen nähnyt niin monet hänen kuvansa, mutta tietämättä hänen ottaneesa niitä. Jos joskus tulee mahdollisuus nähdä hänen näyttely kannattaa mennä katsomaan)


· Annie Leibovitz (Jonka kirjaa luen tällä hetkellä. Voin tehdä siitä postauksen mikäli se kiinnostaisi. Muotokuvaaja, joka todella hallitsee valon käytön. En löytänyt hänen nettisivujaan mikäli hänellä edes on sellaiset.)


· Horst.P.Horst (Klassisia ja kauniita kuvia)


· Bert Stern (Hän on ottanut muutamat hyvin tunnetut kuvat)


· Bill Cunningham (En usko, että hänellä on edes nettisivuja. Hän oli katukuvaaja new Yorkissa. Tiedän hänet joidenkin muotilehden kuvien kautta. Uskon, että hänellä on paljon vielä julkaistavaa materiaalia, mitä muut eivät ole vielä nähneet.)


· Ellen Von Unwerth (Hän on todella aktiivinen Instagramissa. Kuvaa paljon julkkiksia. Näin hänen näyttelynsä Lontoossa ja suosittelen käymään näyttelyssä. Isot kuvat antavat paremman kuvan hänen töistään)


· David LaChapelle ottaa kuvia, jotka ovat hyvin loppuun asti mietittyjä. Hänen kuvat vievät sinut toiseen maailmaan.


· Robert Mapplethorpe (Hän on enemmän taiteilija joka löysi valokuvauksen kautta oman tyylinsä. Hänellä on mielenkiintoisia kuvia, mutta osa hyvin kauniita. Hän halusi järkyttää ihmisiä ja sen takia varmasti on ottanut tietynlaisia kuvia.)


· Cindy Sherman (En pysty olla katsomatta hänen kuviaan. Hän on kuvannut ne niiiiiin hyvin ja huolellisesti.)


· Helmut Newton (Hänellä on oma museo Berliinissä. Käy siellä katsomassa hänen kuvia.)


· Man Ray, (Kuvansa ovat hyvin mielenkiintoisia ja mielestäni hiukan ajattomiakin.)


· Symons Broziak, (Ihailen hänen valokuviaan ja tyyliä. Näin hänen näyttelynsä Berliinistä ja ne ovat upeita. Yksityiskohdat valossa ja silti ne ovat yksinkertaisia)Suomalaiset valokuvaajat:


· Juha Arvid Helminen (Tämä nimi tuli luokkakaverini kautta tietooni. Hän tekee omaa juttuaan, mutta hänen kuvansa ovat hyvin hienoja. Olisi hieno nähdä hänen näyttelynsä.)


· Marko Rantanen (Menkää ja katsokaa)


· Eero Kokko (Valaisu on hyvin hallittua! Kuvat viimeisteltyjä)


· Juha Mustonen (Editorial, muotokuvia, mutta katsokaa personal osio)


· Nadi Hammouda (Tykkään mustavalkoisista kuvista ja hänellä on niitä)


· Samuli Karala (Todella hienoja kuvia. Muoti ja muotokuvaaja)


Tiedän unohtaneeni monta hyvää nimeä tästä listasta. Tiedän myös, että on monta todella hyvää valokuvaaja jota en ole vielä löytänyt. Ainakin tässä on ainakin jonkinlainen alku!


Psst. Teen myös Instagram/sosiaalisen median listan omaksi blogi postaukseksi.


-KiiaBettina


23 katselukertaa0 kommenttia