• Kiia-Bettina

Valosta

Päivitetty: 20. joulu 2019

Jokainen kuva tarvitsee valoa, jotta kamera pystyy ottamaan kuvan. Kuvassa ei ole tärkeää vain se mitä kuvaat vaan valo, jonka avulla otat kuvan.


Valo on todella tärkeä asia valokuvaajille. Nämä kuvat on otettu samana päivänä, samassa paikassa ja saman mallin kanssa. Kuvassa muuttuu tyyli ja valaisu tapa.


Ensin pitäisi ymmärtää miten kamerasi toimii ja tallentaa valoa. Sen jälkeen, valo antaa hyvää haastetta ja luovuutta sinulle. Valo on kaikki kaikessa kuvissa.On paljon erilaisia valoja: studio, luonnon ja muita keinovaloja. Jokaisella valolla on oma tyylinsä. Ne ovat yksilöllisiä. Jokaisen valon väri on erilainen, se voi olla lämmintä tai kylmää:

  • Halogeeni on yleensä kylmän sävyinen

  • Hehkulamppu on lämmin tai keltainen. Kuvaan antaa lämmintä tai likaista sävyä.

  • Loisteputki lamppu antaa yleensä vihreää tai punaista

  • Studio valot ja aurinko on valkoista valoa. Aina kuitenkaan studiovalot eivät anna täysin valkoista valoa.

  • Luonnon valo riippuu paljon mihin aikaan päivästä kuvaaat

Kylmä valo antaa todella erilaisen tunnelman kuvaan kuin lämmin valo. Valon sävyillä voi luoda ristiriitaa kuvaan. Editoinnissa voi toki muuttaa kuvan sävyjä.


Valolla on myös kovuus.


Valo voi olla kovaa tai pehmeää. Tämä on hyvin tärkeä ymmärtää, sillä valon kovuus antaa luonnetta kuvalle.Minkälaisen tunnelman haluat kuvalle?


Viimeisin mutta ei vähäisin, kuinka paljon valoa on kuvassa. Onko kuva otettu ilalla jolloin valoa on hyvin vähän tai päivällä joilloin valoa on runsaammin? Kuvat voivat olla low key (tummaa puhuvia) tai high key (hyvin valoisia)Nämä kolme valon tyyliä asiat vaikuttavat kuvaan:

  1. Väri

  2. Kovuus

  3. Määrä

Nämä määrittelevät kuvaan tunnelmaa.

Valokuvaajana sinun täytyy tuntea välineesi jolla työskentelet ja voit hyödyntää kuvauspaikan antamia mahdollisuuksia. Valoa pitää ymmärtää, jotta sitä osaa käyttää kuvissa. Valo voi verrata maalarin pensselin käyttöön.


Kiitos Amandalle kuvauksesta <3


-KiiaBettina


20 katselukertaa0 kommenttia